Bemutatkozás

Európában, a V4 régióban és ezen belül Magyarországon is egyre fontosabb és hangsúlyosabb téma a tehetségkutatás, tehetség gondozás és az ezzel kapcsolatos Start-up tevékenység testre szabott és hatékony támogatása.

A globális verseny rövidíti a termék életciklusokat és egyre többoldalú kihívás elé állítja a cégeket, amely versenyben sokszor saját innovációval, az ezekhez kapcsolódó szabadalmakkal és harmadik féltől bevásárolt szolgáltatással tudnak üzleti előnyhöz jutni, illetve ezt az előnyt hosszú távon biztosítani. A történelem bizonyította, hogy az itthoni „szürke állomány” igenis alkalmas a globális versenyben való professzionális részvételre és a talpon maradásra (pl: Prezi).

Alapítványunk jó piaci kapcsolatokkal rendelkezik ahhoz, hogy ezen a ponton betöltse a „macthmaker” szerepét és egy hatékony piaci platformot képezzen feltörekvő fiatalok és üzleti szereplők, tanácsadók és invesztorok között. Továbbá Alapítványunk tagjai között van, aki maga is végigjárta a Start-up vállalkozással kapcsolatos utat és mély tapasztalattal rendelkezik arról, hogy milyen módon, mely állami és piaci szereplők bevonásával hatékony a Start-up tevékenység támogatása.

Miért fontos amit csinálunk? Meg vagyunk róla győződve, hogy a magyar fiatalok remek üzleti ötletekkel rendelkeznek, mely ötletek testre szabott támogatása és a piacra való kontrollált bevezetése többlet értéket és egyértelmű versenyelőnyt biztosít számukra. Ez az előny szintén érvényesül Start-up cégek termékeinek vagy szolgáltatásának igénybe vevő cégek számára. Ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországon egyre több, egymástól elkülöníthető és magas szintű szolgáltatások elérésével szimpatikus, kiszámítható és hosszú távú befektetési lehetőséget biztosítson a már itt lévő multinacionális cégek számára, illetve még vonzóbb üzleti környezetet biztosítanak új külföldi befektető számára.

Ez a tevékenység összességében hozzájárul a régió és ezen belül Magyarország gazdasági fejlődéséhez, amely fejlődésnek direkt hatása van a szociális szektorra is. A Start-up tevékenységnek köszönhetően új munkahelyek jönnek létre, melyek hosszú távon biztosítanak kreatív munkalehetőséget munkavállalók számára. Ezáltal kijelenthető, hogy a Start-up cégeknek komoly hatásuk van a magyar családok életszínvonalának biztosítására és emelésére.