Urunk Színeváltozásának ünnepe augusztus 6.

Legyen nekünk elég a kegyelem:
Hogy láttuk egymás fényes arculatját,
Hogy láttuk egymást Vele – a Hegyen. (Reményik Sándor)
Hitoktatók jelentkezését várja a plébánia.

HIRDETÉSEINK
- Újra hirdetjük egyházközségünk fiataljainak, hogy idén tizedszer kerül megrendezésre a HEGY Országos Keresztény Gólyatábor, amely a megszokott egyetemi vagy főiskolai gólyatábor helyett keresztény értékrendű programokat biztosít a fiataloknak.
A tábor augusztus 15-19. között lesz Gödöllőn. Részletek a plakátokon és a szórólapokon, valamint az interneten.
- Szívesen jelezzük, hogy idei KACSA-táborunkba közel 180 jelentkező van gyerekekkel együtt, akik kedden kezdik táborozásukat Balatonszárszón. Imádkozzunk, hogy testi-lelki egészségükre váljon a táborozás.
- Kérjük híveinket, hogy akiknek van tudomásuk arról, hogy ismeretségi körükben van hitoktatói vagy hittanári képesítéssel rendelkező, állást kereső ismerősük, jelezzék azt a plébániának.
- Jövő vasárnap a ½ 11-es szentmise német nyelvű lesz.
- Kedden Szent Domonkosra, a róla elnevezett rend alapítójára, szerdán Szent Edith Steinre, csütörtökön Szent Lőrinc diákónusra, míg pénteken Assisi Szent Klárára emlékezünk.

2017.08.04 11:45
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám