Az újjáalakult Kolping Családok fogadalomtétele

A belvárosi Nagyboldogasszony templomban megtartott ünnepi szentmisén a Budaörsi Kolping Család képviselői is megújították fogadalmukat.

A szentmisén külföldi vendégek is résztvettek, Szlovákiából, Szlovéniából, Lengyelországból és Csehországból érkeztek küldöttek.

A szentmisét Kövesi Ferenc atya, a magyar Kolping mozgalom országos elnöke és egyházi vezetője (prézese) főcelebrálta. Szentbeszédében arról beszélt, hogy Krisztus kettős főparancsa kell, hogy irányítsa a mozgalmat: Szeresd Uradat Istenedet, és szeresd felebarátodat! Kolping atya nyomán hangsúlyozta: azért vagyunk képesek szeretni, mert Isten képmásai vagyunk; s ez létünk legértékesebb része.

A szentmise végén következett a fogadalom megújítása – egyben az új tagok fogadalomtétele –, majd Bánhidy Vajk, a szövetség alelnöke, a harminchárom Kolping-család jelenlévő képviselőinek oklevelet nyújtott át a Kolping-szellemiséghez való hűség fogadalomtételének igazolásaként.

2017.10.28 20:14
Események
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
17:00
18:00

Közösségeink

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...