Ferences gyalogos zarándoklat Szent László nyomában

Napi 20-25 km-t tesznek meg a zarándokok az Esztergom–Szob–Márianosztra–Kemence–Patak–Szécsény–Mátraverebély–Szentkút útvonalon. A napok ritmusát a reggeli és az esti zsolozsma, a szentmise, az elmélkedés, a csend és a rózsafüzér imádság adja.

A ferences gyalogos zarándoklatot „mozgó kolostornak” is szokták nevezni, mert sok idő jut elmélyülésre.

„Zarándoklatunk kiváló alkalom önmagunk teljesebb megismerésére, a vidámságra, az emberi kapcsolatok építésére és a testmozgásra” – mondja Dobszay Benedek ferences provinciális, hozzátéve: „Az út fáradságát és imáinkat felajánljuk a papi és szerzetesi hivatásokért. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a velünk tartók közül néhányan elköteleződnek a megszentelt élet valamely formája iránt, illetve vannak, akik e napokban találnak rá későbbi házastársukra.”

A ferenceseken kívül más rendekhez tartozó férfi- és női szerzetesek is részt vesznek a programban. Bármely korosztály tagjai jelentkezhetnek, de a népes csoport együtt haladása szempontjából fontos, hogy minden zarándok megfelelő kondícióban legyen az összesen 130 kilométeres táv megtételére.

Az Esztergom–Szob–Márianosztra–Kemence–Patak–Szécsény–Mátraverebély–Szentkút útvonalon haladó zarándoklat kifejezetten vallásos jellegű. A napok ritmusát a reggeli és az esti zsolozsma, a szentmise, az elmélkedés, a csend és a rózsafüzér imádság adja. Emellett alkalom nyílik beszélgetésekre, ismerkedésre és a vidámságra is. A résztvevők a Pilis, a Börzsöny és a Cserhát ösvényein, olykor országúton vagy szántóföldek között, változatos terepen, viszonylag intenzív tempóban teszik meg a távot. A csomagokat teherautó szállítja, a zarándokoknak csak a napi felszerelést kell

Napközben 3-4 alkalommal találkoznak a kísérő autóval.

A zarándokok naponta egyszer kapnak meleg ételt, a többi étkezésről mindenki maga gondoskodik. Útközben a kenyérbeszerzés központilag történik; szállás saját sátorban.

A jelentkezők augusztus 10-ig regisztrálhatnak a www.ferences.eu/zarandoklat oldalon vagy levélben, az 1024 Budapest, Margit körút 23. címen. Szükség esetén bővebb felvilágosítást kaphatnak a zarandoklat@ofm.hu vagy a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány, 1024 Budapest, Margit körút. 23. címen.

(Forrás: Magyar Kurír)

2017.08.08 16:25
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám