Most békésen ülünk itt, a Balaton partján

Csaba testvér ünnepi gondolataiból: Szent István mennyit kínlódott, hogy az álmát megvalósítsa! Ha most lenéz ránk, és azt látja, hogy kesergünk, mert nem franciák vagy németek vagyunk, nos, az nem lehet valami kellemes érzés.

De ha azt látja, hogy örvendünk azon, hogy magyarok vagyunk, egy család vagyunk és közösséget alkotunk, akkor megállapíthatja, hogy jó vásár volt, érdemes volt annyit küszködnie. Ha Jézusnak azt kell tapasztalnia, hogy nem örülünk istengyermekségünknek, az felér egy istengyalázással.

...Most békésen ülünk itt, a Balaton partján, körülöttünk mindenki nagy fagylaltot nyalogat, és senkinél nincs fegyver. Úgy jöttem el Erdélyből, hogy felmutattam egy kis igazolványt és már mehettem is az utamra. Nemsokára részt veszünk egy szentmisén, ahol nem kérdezik, miről fogok beszélni, cenzúra sincs. Ha most valaki azon kesereg, hogy milyen nehéz ma a Kárpát-medencében magyarnak lenni… Ne a fantáziaképünkkel vessük össze a valóságot, hanem az elmúlt ezer évvel. Volt valaha huszonöt év, amikor nem öltek meg valakit a hitéért, az identitásáért? Milyen jó, hogy most békében élhetünk!

A Szentírásban a mi Urunk, Jézus Krisztus biztat, bátorít, azt mondja, hogy bízzunk benne. Jézus mindig pozitívan gondolkodik, feltámadása után is azt mondja, „ne féljetek, veletek vagyok”. Hívja mindazokat, akik elfáradtak az élet terhe alatt. A gonosz lélek az, aki a feszültséget, az idegességet, a gyűlöletet és az elégedetlenséget szítja. De Krisztus legyőzte a gonoszt. Öröm nélkül nem lehet összegyűlni egy ünnepre. Az öröm a keresztény ember viselete.

(Forrás: magyarkurir.hu)

2017.08.21 13:06
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám