Kitekintő < >

Pap - és diakónus szentelés

2018. június 23-án, Keresztelő Szent János születésének ünnepén, pap- és diakónusszentelés volt a Prohászka Ottokár emléktemplomban.

Ki szívét osztja szét

Az Ünnepi Könyvhétre (június 7-11.) jelenik meg Karikó Éva Ki a szívét osztja szét c. könyve, melynek vezérfonalát a Böjte Csaba testvér édesanyjával készült életút-interjú adja. Erre a beszélgetésre fűzte fel Csaba testvérnek, a Szent Ferenc Alapítvány nevelőinek, gyermekeinek, támogatóinak visszaemlékezéseit.

Nepomuki Szent János új szobra

Felszentelték Nepomuki Szent János szobrát a csallóközi Nagymadon. A szobrot Kádár Gabriella budaörsi szobrászművész készítette.

25 éves a Dévai Szent Ferenc Alapítvány

Jótékonysági koncert 2018. szeptember 13-án a Budapest Papp László Sportarénában - a dévai Szent Ferenc Alapítvány és a 10 éves Jobb velünk a világ! programot szervező Nem Adom Fel Alapítvány közös szervezésében.

Ballagási ünnepség a budaörsi bencéseknél

A budaörsi bencés középiskola megtartotta harmadik ballagási ünnepségét a Templom téren 2018. május 4-én. Két osztály 49 diákja búcsúzott iskolájától és osztályfőnökeiktől: Vancsisin Mártától és Bese Gergő atyától . Az iskolaigazgató búcsúbeszédét olvashatják.

Májusi német ájtatosság Makkosmárián

A Magyarországi Katolikus Németek Egyesülete (St. Gerhards Werk Ungarn) szeretettel hív mindenkit május 5-én, szombaton 10 órára a makkosmáriai kegytemplom előtti ájtatosságra.

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám