Kitekintő < >

Pünkösdhétfőn Máriát az egyház anyjaként ünnepeljük

Ferenc pápa rendelete szerint ezentúl pünkösdhétfőn Szűz Máriát ünnepeljük. Először 2018. május 21-én lesz Mária emléknapja az egyház anyjaként.

Ismerjük meg egymást! – Pálfay Gellért

A magyarkurir.hu-n megjelent cikk hívta fel figyelmemet a Szamaritánus Szolgálatra és annak igazgatójára, Pálfay Gellértre, aki egyházközségünk tagja. Feltettem neki néhány kérdést és nagyon pontos és fontos válaszokat kaptam.

Elindul a missziós kereszt

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A 2020-as Világkongresszusig eljut majd minden egyházmegyébe.

Parma fidei – Hit pajzsa díjat kapott Hargitai Anna M. Magna nővér

A díjátadót február 24-én tartották a Szent Margit Gimnázium dísztermében.A díjat Mádl Dalma asszony adta át Magna nővérnek, a Szent Margit Gimnázium örökös rendi igazgatóhelyettesének.

Mihályi Jeromos atya a Tihanyi Bencés Apátság új elöljárója

Korzenszky Richárd perjel – a tihanyi bencés közösség további kibontakozásának reményét és jövőjét szem előtt tartva – 2018. február 4-én lemondott perjeli szolgálatáról.

Az Europassió története

Ugyanaz a hit, ugyanaz az eszmény… 30 évvel ezelőtt már megszületett a gondolat, 1995-ben alakult meg hivatalosan az EUROPASSIO Szövetség.

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
17:15
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...