Kitekintő < >

A Messiás a filmvásznon

Hogyan jeleníthető meg Jézus a filmekben? Megfelel-e ez a bennünk élő Messiás képének? A Párbeszéd Háza erre keresi a választ...

NEK: Kezdődik a második előkészületi év

A második év témája: Eucharisztikus közösség – közösség az Egyházban, mottója: „Az Eucharisztia forrás az Egyház számára”. Erdő Péter bíboros, prímás május 21-én, a pünkösdhétfői majálison, a karizmák ünnepén hirdeti meg Budapesten, Máriaremetén.

Naphimnusz összejövetel a Föld napján

Április 22-én, a Föld napján a katolikus Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület Budaörsön tart egy nyitott összejövetelt.

Amerre most jár (versidézet)

Annyi szívben felébred valami hívogató vágy: útra kelni egyszer. Járni, amerre Jézus lába járt, látni a Golgotát látó szemekkel.

Barkaszentelés a Kamaraerdei kápolnánál

„Áldott a király, aki az Úr nevében jön!”- kiáltották. (Lk. 19,38)
Már a 7. század óta pálmát szenteltek ezen a napon. Nálunk ezt a barka helyettesíti.

Az ismeretlen jövőbe ...

Hortobágyi Tamás Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát a bencés rend alapítójának főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe.

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám