Kitekintő < >

A Magyarok Nagyasszonya - október 8.

Hazánkban vannak Mária-kegyhelyek minden egyházmegyében, de egy országos jellegű nemzeti kegyhely nincsen. El lehet gondolkozni azon, miért van ez így...

Ferenc pápa megújította a II. János Pál-intézetet

A Summa familiae cura kezdetű motu proprióval a Szentatya megalapította a II. János Pál Pápai Teológiai Intézetet a házasság és a család kérdéseinek vizsgálatára.

A Szent Király látogatása Mátraverebély-Szentkúton

Az idei szent László év eseményei között kiemelt fontosságú a Lovagkirály nemzeti kegyhelyünkön történő látogatása a Kisboldogasszonyi nagybúcsús emlékünnep alkalmából.

A Budaörsi Kolping Család Tokaj-hegyalján

2017-ben, Szent László királyunk évében történelmi vidékekre kalandozott a budaörsi csoport, mottónk volt: „Szent László király, országodnak ragyogó napja”.A rövidebb-hosszabb buszon töltött idő alatt naponta ismerkedtünk ragyogó királyunk életével, szellemiségével, egyéniségével, a róla szóló énekekkel.

Papi zarándoklat Bodajkon

„Erősödni jöttünk egymás hitén, örülni a találkozásnak és egy kis időre megállni az őszi, akár hitoktatói és egyéb teendők elindulása előtt” – mondta köszöntőjében Spányi Antal megyéspüspök Bodajkon. 4 volt és jelenlegi budaörsi atyát fedezhetünk fel a csoportképen.

Fogadalmi ünnep Székesfehérváron

Nagyboldogasszony vigíliája Székesfehérváron fogadalmi ünnep, amelyet idén is szép külsőségekkel és mély belső tartalommal ünnepeltek meg a Székesegyházban.

Események
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...