ORGONÁS EGYHÁZZENEI ÁHITAT, 2. RÉSZ - hanganyag

Nagy sikerrel zárult a 2017. május 13-án (szombat), 20 órai kezdettel a tempomunkban megrendezett Orgonás Egyházzenei Áhitat hangverseny sorozat második része. Az Egyházzenei Áhitat szervezője Mészáros Zoltán, a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség kántora.​

Május 13-án templomunk vendége volt Nagy István felvidéki orgonaművész, akinek jóvoltából a hangverseny teljes anyaga fölkerült a Youtube csatornára.

Nagy István - önéletrajz

1982-ben született Érsekújvárott. Tanulmányokat folytatott a pozsonyi Komenský egyetem Gyógyszerésztudományi karán, majd a nyitrai Konstantin filozófus egytem pedagógiai karán (zongoratanára: Csehi Ágota zongoraművész) és a nagytapolcsányi konzervatóriumban prof. Juraj Mičúneknél (orgona). Részt vett prof, Jaroslav Tuma, prof Stefan Baier, prof. Katherine Bryndorf, Theo Yellema, Erwin Wiersinga mesterkurzusain Németországban, Hollandiában, Csehországban és Szlovákiában. 2012 szeptemberében a brünni Leoš Janáček nemzetközi orgonaversenyen képviselte Szlovákiát.

Napjainkban a gútai Általános Művészeti Iskolában tanít zongorát, zeneelméletet és korrepetítorként működik. 2001-től 2010-ig a révkomáromi kántorképző tanfolyam orgonatanára, 2009 és 2015 között az érsekújvári AMI-ban zongoratanár.

1995-től teljesít kántori szolgálatot a gútai római-katolikus plébániatemplomban.
Koncertezett Szlovákiában, Csehországban, Ausztriában(Bécs), Magyarországon, Erdélyben (Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely). A szólókoncertek mellett rendszeresen együttműködik hazai (felvidéki)kórusokkal, énekművészekkel, hangszeres szólistákkal és kamaraegyüttesekkel.

2013, 2014 és 2015 nyarán a körmöcbányai nemzetközi Várorgona-fesztiválon (Kremnický hradný organ) reprezentálta Szlovákiát.

2017.05.13 12:44
Események
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45)

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...