Programajánló < >

ORA PRO NOBIS

Imádságos Énekek az 1956-os Forradalom Áldozatainak Emlékére

Koronázási Ünnepi Játékok és Musica Sacra Székesfehérváron

A harmadszorra megrendezett nagyszabású ünnepi játékokon (augusztus 15-18.) most Könyves Kálmán királyunk alakját idézik fel a szereplők, szent zeneként pedig felhangzik Puccini "Messa di Gloria" című műve.

„Gyújts egy gyertyát!”– séta a keresztény üldözöttekért

Megrendült lélekkel tapasztaljuk világszerte a keresztények üldözésének rohamos terjedését. Ez alól egy kontinens sem kivétel. Szükséges tehát, hogy ezt magunkban tudatosítsuk, és tegyünk is ellene. Mi ezt csak békés eszközökkel és a kiengesztelődést szolgálva tehetjük. A séta helye és ideje: 2015. június 16. kedd 20.00 óra, Kálvin tér, Budapest.

Úrnapi virágszőnyeg-készítés

Az Úrnapja Budaörs egyik legnagyobb és legrégebbi hagyománnyal bíró egyházi ünnepe, amelyet a XVIII. században betelepülő németek virágszőnyeg készítésével ünnepeltek. Most is hajnalban kezdődik a katolikus templom körül a virágszőnyeg készítése a régi budaörsi családok, egyházközségi csoportok, a katolikus iskola és óvoda gyermekei és más helyi civil szervezetek részvételével. De az új segítőket is szívesen látjuk!

Események
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45)

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...