Lelki kincsestár < >

Csaba testvér életreceptje újévre

2018-ra a dévai gyerekeinkkel, a munkatársakkal, barátainkkal a saját magunk számára készítettünk egy irányelvet! Ezt az "életreceptet" nagy szeretettel megosztom veled és kedves családoddal, barátaiddal!

Miért áll a karácsonyfa?

Bevallom, gyermekkorom óta gyönyörködöm a szépen feldíszített karácsonyfában, de kicsit zavarban voltam, amikor ezt össze kellett egyeztetnem a karácsony legszentebb jelentésével: Krisztus földre érkezésével. A Szentatya, II. János Pál azonban megoldotta a problémámat.

Gyertek és lássátok!

December 8-án az esti szentmise után 19:00-tól Szűz Mária közbenjárását kérve Szentségimádást tartunk a budaörsi katolikus templomban.

A Budaörsi Advent 2017 rendezvényei

A szombat esti szentmise (17.00) és az ökumenikus szabadtéri gyertyagyújtás (18.00) után hangversenyek teszik szebbé templomunkban az adventi Krisztus-várást. Minden programot megtalálnak tovább...

Legyünk 20 ezren együtt az Úrral!

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezőinek biztatására Budaörsön is csatlakozunk az együtt-imádkozókhoz november 25-én 17-18.00 óra között. Célunk, hogy az önmagát értünk is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük.

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapest

November 3. elsőpéntek, ismét egész napos szentségimádásra készüljünk. Események, lehetőségek, lelki felkészülés, olvasmányok, ötletek a http://www.iec2020.hu/internetes oldalon.

Események
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45)

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...