Lelki kincsestár < >

Ökumenikus Imahét Budaörsön

Most már hagyománynak is mondhatjuk, hogy január végén az öt budaörsi keresztény/keresztyén egyház együtt imádkozik, elmélkedik - körbejárva egymás templomait, imahelyeit.

Csaba testvér életreceptje újévre

2018-ra a dévai gyerekeinkkel, a munkatársakkal, barátainkkal a saját magunk számára készítettünk egy irányelvet! Ezt az "életreceptet" nagy szeretettel megosztom veled és kedves családoddal, barátaiddal!

Miért áll a karácsonyfa?

Bevallom, gyermekkorom óta gyönyörködöm a szépen feldíszített karácsonyfában, de kicsit zavarban voltam, amikor ezt össze kellett egyeztetnem a karácsony legszentebb jelentésével: Krisztus földre érkezésével. A Szentatya, II. János Pál azonban megoldotta a problémámat.

Gyertek és lássátok!

December 8-án az esti szentmise után 19:00-tól Szűz Mária közbenjárását kérve Szentségimádást tartunk a budaörsi katolikus templomban.

A Budaörsi Advent 2017 rendezvényei

A szombat esti szentmise (17.00) és az ökumenikus szabadtéri gyertyagyújtás (18.00) után hangversenyek teszik szebbé templomunkban az adventi Krisztus-várást. Minden programot megtalálnak tovább...

Legyünk 20 ezren együtt az Úrral!

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezőinek biztatására Budaörsön is csatlakozunk az együtt-imádkozókhoz november 25-én 17-18.00 óra között. Célunk, hogy az önmagát értünk is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük.

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
17:15
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...